Cheese

 

Czas przedstawić klasyka wśród odmian marihuany – Cheese. Marihuana powstaje poprzez suszenie zebranych kwiatów konopi indyjskich. Pokrywająca je żywica zawiera psychoaktywny THC. Z tego powodu w wielu państwach marihuana jest nielegalna jako narkotyk. Polskie prawo również zabrania uprawy konopi, wytwarzania marihuany, dystrybucji i użytkowania. Nie zabrania natomiast nabywania i trzymania w domu nasion wszystkich odmian konopi. Nasiona te należy traktować tylko i wyłącznie kolekcjonersko. W państwach gdzie marihuana jest legalna, użytkownicy i plantatorzy korzystają z licznych odmian konopi. Jedną z nich jest odmiana Cheese. Nazwa Cheese jest nieprzypadkowa. Odmiana marihuany nazwana tak smakuje i pachnie jak prawdziwy, długo dojrzewający ser. Działanie odurzające obejmuje zarówno umysł jak i ciało. Jest zrównoważone. Dość wysoka zawartość niepsychoaktywnego CBD łagodzi działanie psychoaktywnego THC. Haj jest łagodny i przyjemny. Rośliny dają dość wysoki plon. Czas kwitnienia to średnio 55 dni. Rośliny można zbierać w połowie października. W uprawie zewnętrznej rośliny dorastają do dwóch i pół metra. Zakwitanie fotoperiodyczne. Szczepy Indica i Sativa. W uprawie wewnętrznej rośliny dorastają do jednego metra. Cheese zawiera 15% THC.

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*